Tero Wester Photography »

Masthead header

‘MUODOKAS’ JA ‘VAPAALLA’ -KUVIA

Kiirettä on pitänyt viime aikoina erään valokuvaukseen liittyvän mielenkiintoisen projektin kanssa – siitä myöhemmin lisää. Kesän jälkeen alkoi valokuvauskilpailut myös työpaikan Turun kerhossa ja Turun Seudun Luonnonvalokuvaajissa (TSLK). Molemmat kisat menivät omalta osalta varsin mukavasti.

Turun kerhossa esiintymässä (ja tuomarina) oli Kari Westerholm (EFIAP) ja esitti meille kuvia ja videoita talvisesta Japanista. Pääosassa oli mantsuriankurjet sekä kuningasmerikotkat. Aivan huikeaa kuvasettiä oli tarjolla ja esitys oli kaikin puolin loistava. Kuvakilpailun aiheena oli vapaalla ja oheinen uima-allas-lekottelukuva voitti kilpailun. Kuva on otettu kesällä Italian-matkaltamme talomme altaalta ja ihan tätä kisaa silmälläpitäen. Ei ollut vaikeaa houkutella mallia kuvaan… Toinen kuva muinaistulien yöltä muutaman vuoden takaa tippui pois jo ensimmäisellä kierroksella.

TSLK:n kilpailussa esiintymässä oli Matti J. Niemi Turun Kameroista ja hän esitti FIAP-kilpailuihin lähettämiään kuvia. Samalla kuultiin mielenkiintoista historiatietoa hänen kuvauksistaan. Kuvakilpailun aiheena oli muodokas. Tänä vuonna TSLK:n kilpailuissa on ollut käytäntönä lähettää kuvat tuomarin katseltavaksi muutamaa päivää ennen kilpailua ja näin saada enemmän kommentteja tuomarilta kuvista. Tälläkin kertaa tämä toimi hyvin ja jokaisesta kuvasta tuomarilla oli jotain sanottavaa ja yleensä löytyi jotain hyvää, mutta myös jotain jota hänen mielestään olisi pitänyt tehdä toisin. Ranskassa 2006 kuvaamani muhkea pilvikuva pääsi mukavasti neljänneksi (yläreunasta olisi voinut ottaa lisää tyhjää tilaa pois), mutta toinen kuva Söderskärin majakkasaarelta ei päässyt jatkoon. Siinä kuvassa huonoa oli tuomarin mielestä oikeassa reunassa oleva valokuvaaja, mutta mielestäni se on kuvassa juuri se mielenkiintoinen kohta.

Kuitenkin näissä kilpailuissa pitää muistaa, että kyseessä on vain yhden henkilön mielipide ja samoista kisakuvista joku toinen tuomari tekisi varmasti toisenlaiset ratkaisut. Jos siis jokin kuva itseä miellyttää niin ei kannata ensimmäisestä takaiskusta vielä luovuttaa vaan laittaa uutta matoa koukkuun.

Osoitettasi ei näytetä muille. / Your email not be shown. Pakolliset kentät merkitty / Required fields are marked *

*

*

f a c e b o o k
S t u d i o   T r i P i c