Tero Wester Photography »

Masthead header

ÄÄNTÄ KUVASSA / SOUND

Kesätauon jälkeen on taas työpaikan kamerakerhot pyörähtäneet täyteen vauhtiin. Ensimmäisenä kilpailuna oli Helsingin kerhon kuukausikilpailu – aihe oli varsin haastava: Ääni

Siinäpä sitä olikin sitten miettimistä, että miten kuvaan saisi ääntä. Monesti on kyllä kuvaushetkellä kaivannut sellaistakin ominaisuutta kameraan, että ääni tallentuisi kuvaan mukaan (videolle tietysti tulisi äänikin, mutta se ei ole valokuvausta sitten enää). Ensimmäisen kuvan aiheeseen keksin aika nopeasti – ‘Huuto‘ on kuvattu jalkapallon naisten Euroopan mestaruuskisoissa 2009 välieräottelussa Englanti – Hollanti. Maalia ei kyseinen herrasmies tuuleta vaan on ihan aidosti innoissaan ottelun alkamisesta (ja ‘God save the Queen’ kipaleesta). Omasta mielestäni kuvasta kyllä välittyy ääni kotikatsomoon saakka. Pitääkin koostaa syksyn pimeinä hetkinä värikäs kooste tuosta upeasta naisten turnauksesta (ja kysyä Uefalta lupaa, että saanko kenties käyttää heidän tunnusmusiikkia kuvaesityksen taustana).

Toinen kuva, ‘TRÖÖÖÖÖÖT!!!!‘, vaatikin pientä ponnistelua koko perheelta ja hiukan naapuriapuakin. Kuva on otettu kotona ja taustana on pimennysverho. Soitin saatiin lainaksi naapureilta ja sitten vaan aloitettiin kuvaukset. Tuulikoneena sai toimia pöytätuuletin (aika tehoton sellainen) ja lisäavuksi otettiin sitten vielä fööni. Niitä siinä sitten soviteltiin eri paikkoihin kuva-alueen ulkopuolelle ja useasta vaihtoehdosta poimittiin sitten oheinen kuva kilpailuun mukaan.

Lopputulos oli ihan mukava – Trööt-kuva voitti kilpailun varsin ylivoimaisesti ja Huuto tuli jaetulle kakkossijalle. Tosin täytyy myöntää, että kuvia ei ollut kyllä mitenkään hirveän paljon mukana. Trööt-kuvan tekeminen oli kuitenkin hauskaa ja sehän se kuvauksen pääasia on!

 


Camera clubs are at full speed again after the summer break and first competition was Helsinki club’s ‘Sound’ competition. Quite challenging to get some soundy feeling to the picture.

Selecting first picture was easy. ‘Scream‘ is shot last year in UEFA Womens European Championship tournament which was played here in Finland. This picture is taken in semi-final, England against Holland and this gentleman doesn’t celebrate goal. Not yet because he was only happy that game about to start (and England hymn ‘God Save The Queen’ was just finished…)

I think that you really can feel the sound in this picture. I need to make some slide show of that tournaments highlights later this autumn – when nights are dark, cold and wet. And I need also ask approval from UEFA that can I use their theme song in this slide show.

Second picture, ‘TRÖÖÖÖÖÖT!!!!‘ (I think that’s Finnish, but just imagine the sound that would come from this instrument when you blow it with all your strength), required some preparation from whole family and also from neighbors. Picture has been taken in home in our quest room and backround in darkening curtain. Instrument (I dont know the name…) is borrowed from neighbors and after we were able to start shooting session. Wind machine was just ordinary table fan. That was not enough so we used also hair dryer and those are located outside of picture area. We took quite many pictures with different kind of poses and this was most suitable for competition.

Result was more than nice. Instrument picture won the competition overwhelmingly and Scream was second with three other picture. I must admit that there was not so many picture in competition, but it was just fun to make that instrument picture and that is only thing what’s matter – photographing is fun!

Osoitettasi ei näytetä muille. / Your email not be shown. Pakolliset kentät merkitty / Required fields are marked *

*

*

f a c e b o o k
S t u d i o   T r i P i c