Tero Wester Photography »

Masthead header

VALOKUVAUSKOULUTUSTA TARJOLLA!

Turun Seudun Luonnonvalokuvaajat ja Rajala Camera järjestävät syksyn aikana useita 3 tuntia kestäviä valokuvauskursseja Turussa ja allekirjoittanut toimii yhdessä palkitun valokuvaajan Jaana Kotamäen kanssa kouluttajina. Kokemusta vastaavanlaisten kurssien pitämisestä meillä on Jaanan kanssa kertynyt jo useamman vuoden ajalta.

Artikkelin kuvat on otettu aikaisemmilta luontokuvausretkiltä, joita kurssien yhteydessä on järjestetty – pääpaino meillä kouluttajilla on opastuksessa ja oma kuvaaminen jää yleensä turhan vähälle.

Koulutussyksyn tarjonnassa on neljä erilaista vaihtoehtoa eikä samoja aiheita käsitellä eri kursseilla – ahkerin opiskelija voi siis osallistua vaikka jokaiseen kurssiin:

Valokuvaamisen taito
Kurssilla käydään läpi valokuvauksen perusteet ja kurssin jälkeen tiedät miten mm. aukko ja suljinaika vaikuttavat kuvan lopputulokseen ja osaat muuttaa kameran asetuksia kuvaustilanteeseen sopiviksi. Lisäksi sommittelun perusteet tulevat tutuiksi ja saat vinkkejä parempiin kuviin kouluttajilta. Kurssilta saat mukaasi myös koulutusmateriaalin, jolla opittujen asioiminen kertaaminen onnistuu myöhemminkin.
Tämä kurssi sopii erityisesti sellaisille kuvaajille, joilla kokemusta ei ole vielä kertynyt paljoa ja/tai nykyiset kuvat eivät muuten ole tyydyttäviä.

Kuvaus käytännössä
Tämä kurssi pidetään luonnon helmassa ja se koostuu kolmesta eri kuvausrastista. Näillä rasteilla tutustutaan luontokuvauksen eri osa-alueisiin ja opitaan mm. parhaaksi koetut kuvausasennot ja -kuvakulmat. Samoin selviää myös eri tilanteisiin sopivat asetukset. Kurssille Rajala ottaa mukaan ison kasan erilaisia objektiiveja ja sinulla onkin loistava mahdollisuus testata luonnossa omalla kamerallasi kiinnostavan objektiivin laatua ja sopivuuttaa omiin tarpeisiini. Kurssilaisille jaetaan koulutusmateriaali. Huom! Tämä kurssi on ollut aina se tykätyin kurssi paikkoja on rajoitetusti!

Sommittelu ja kuvan sisältö
Tämä kurssi on kouluttajalle ainakin se kaikkein mielenkiintoisin. Kurssillä tutustutaan perusteellisesti kuvan sommitteluun ja rajaamisen – vaihtoehtoja parhaaseen lopputulokseen on rajaton määrä, mutta kurssin jälkeen sinulla on mahdollisuudet ‘nähdä’ sopiva lopputulos nopeasti. Kurssilla tutustutaan myös kuvan sisältöön vaikuttavia  elementtejä ja annetaan vinkkejä siitä miten kuva saadaan mielenkiintoiseksi. Kurssilaisille jaetaan koulutusmateriaali.

Digikuvan viimeistely
Kurssin käytyäsi tiedät miten viimeistelet RAW ja JPG kuvat ja tiedät miten viimeistely pitää tehdä eri käyttötarkoituksiin. Parhaan lopputuloksen saaminen vaatii kuvan työstämistä tietokoneella ja tällä kurssilla saat hyvät eväät siihen. Kurssilla tutustutaan myös muutamiin eri kuvankäsittelyohjelmiin (ohjelmia
mahdollista valita osallistujien mielenkiinnon mukaan)

Kurssipaikkoja on rajoitetusti, mutta tilaa on kyllä vielä kaikilla kursseilla. Ilmoittautumisen teet helpoiten joko Rajalan liikkeissä tai ilmoittautumalla suoraan Rajalan www-sivuilla.

Huom! Ensimmäiset kurssit ovat jo lähipäivinä – torstaina 16.9. on Valokuvaamisen taito ja lauantaina 18.9. Kuvaus käytännössä (luvassa mm. hanhikuvausta)! Yhden kurssin hinta on 40 euroa.

Mikäli tiedät jonkun kursseista kiinnostuneen niin välitäthän tietoa eteenpäin!

Tervetuloa mukaan!

Osoitettasi ei näytetä muille. / Your email not be shown. Pakolliset kentät merkitty / Required fields are marked *

*

*

f a c e b o o k
S t u d i o   T r i P i c