Tero Wester Photography »

Masthead header

RUGBY

Tuli sitten ensi kertaa nähtyä ja kuvattua tätä maailmalla huippusuosittua lajia kun tein vierailun Turun Kärsämäkeen Suomen mestaruussarjan otteluun Turku Eagles RFC vs. Jyväskylä RC (Turku voitti ottelun 52-12). Aiempi tietämys rugbysta oli tasoa ‘muutama sekunti Eurosportin koosteissa’ vuosia sitten. Nyt pääsi sitten ihan ihoon kiinni siihen rajaviivan turvallisemmalle puolelle ihmettelemään lajin saloja. Ja kyllä on pakko myöntää, että aikamoiseksi salaisuudeksi pelin hienoudet vielä jäivät. Hienosta lajista eittämättä on kyse, mutta sääntöjä tuntemattomana minulle jäi paljon myös epäselviä tilanteita, joissa en oikein käsittänyt, että mitäköhän nyt tapahtuu. Suomen Rugbyliiton sivuilta onneksi löytyy lyhyt kuvaus pelin tarkoituksesta ja säännöistä. Ensi kerralla tietää jo paljon paremmin pelin hengen.

Kuvasin pelin tapahtumat jalkapallosta tuttuun tapaan kahdella kameralla ja objektiivilla. Toisella otin tiukempia rajauksia ‘kasoista’ sekä taklauksista ja laajemmalla sitten kuvia aloituksista, potkuista ja muista laajempaa näkymää kaipaavista tilanteista. Futikseen verrattuna pitkällä putkella kuvaamista voi harrastaa vielä pelaajien ollessa suhteellisen lähelläkin – tässä lajissa kun ‘pallo’ on varsin lähellä pelaajan kasvoja. Muutamia ihan makeita tilanteita tallentuikin, mutta ensi kerralla pitää tulla vieläkin parempia.

Seuraavan kerran Rugbya voi nähdä Kärsämäen kentällä lauantaina 11.9. klo 13:30 – 15:30 kun Eagles kohtaa Helsinki Rugby Unionin. Ja tämä urheiluviihde ei muuten edes maksa mitään – suosittelen tulemaan paikalle tutustumaan lajiin!

Lopuksi vielä kuvakooste ottelusta – gallerian puolelta löytyy sitten vielä lisää kuvia.

 


I have now get my fisrt taste of rugby. This is not so popular in Finland than it is in the world – not even close. We only have few teams in the league and national teams in C level in Europe. Turku Eagles RFC is the team in my hometown and this game opposite team came from Jyväskylä. Turku won the game 52-12 but at least partly explanation for Jyväskylä team is that they played whole match with 13 players.

Most of actions were little bit of mystery to me – it seems that players just gather to ‘man groups’. There were several players in the piles and during the game I realized that there is a meaning for these and real names also like scrum, ruck and maul. Luvkily I have a friend whole knows this sport very well and he can explain details to me – he was the one who suggest this sport photographing to me. Finnish Rugby Union pages gives also some brief introduction to this great sport.

I used same system than in football – two cameras with two different lenses (tele and tele-zoom) plus few pics with wide-angle zoom. It was easier to get tight crop’s of actions than in football because in rugby players are carrying the ‘ball’. I managed to get some good action pictures but next I have to take better pics.

Next match is at 11th of September when Eagles meet Helsinki Rugby Union. Here are the best photos from last game and more pics can be found from my gallery.

Osoitettasi ei näytetä muille. / Your email not be shown. Pakolliset kentät merkitty / Required fields are marked *

*

*

f a c e b o o k
S t u d i o   T r i P i c