Tero Wester Photography »

Masthead header

JÄLLEEN LIIKETTÄ KUVISSA / MOVEMENT (AGAIN…)

Työpaikan Helsingin kerhon kevään viimeisen kuukausittaisen kuvakilpailun aiheena oli ‘Liike’. Kilpailuun sai tällä kertaa osallistua kolmella kuvalla ja omiksi ehdokkaiksi valitsin oheiset kuvat. Ei ehkä parhaimmat vaihtoehdot, mutta en halunnut käyttää samoja kuvia mitä olin tänä vuonna jo muissa kilpailussa käyttänyt – esim. TSLK:n kilpailussa oli maaliskuussa täysin sama aihe ja silloin kuvani etelänpäiväkiitäjästä Ranskan laventelipelloilta sijoittui peräti kolmanneksi. Artikkelin tuosta kilpailusta voit lukea aikaisemmasta blogimerkinnästäni.

12 tyttöä ilmassa‘ kuva on otettu Turkuhallissa marraskuun lopussa 2009 pidetyistä cheerleadingin SM-karsintakilpailuista. Tuomariston tuloksia odotellessa kisaavien joukkueiden stunttiryhmät esittivät taitojaan mm. näissä heitoissa. Oli aika näyttävää ja itse asiassa hieman pelottavaakin. Hattua pitää nostaa tytöille, joita heitellään. Kuva sijoittui jaetulle 7. sijalle.

Välkekorento‘ on kuvattu Yläneellä Kuhankuonon retkeilyalueella joitakin vuosia sitten. Kuva ei saanut kilpailussa lainkaan ääniä, mutta TSLK:n kilpailussa helmikuussa 2006 (aiheena Vauhti) se sijoittui Markku Lappalaisen tuomaroimassa kisassa kolmanneksi. Näin ne tuomareiden mielipiteet vaihtelevat, toinen tykkää ja toinen ei.

Hitaasti, mutta varmasti, yli esteiden‘ on kuvattu Saarenmaalla Virossa. Kuvassa etana kiiruhtaa hitaasti eteenpäin. Vähän erilainen liikekuva. Tämä kuva sai yhden äänen, mutta ei sen suurempaa suosiota.

Alla oleva kuva oli pitkään lähdössä kisaan mukaan, mutta valitsin sitten tuon korentokuvan tämän sijaan.

Monarkkiperhosen lähtö‘ on kuvattu Madeiran saarella ja siihen tuli liikettä tahattomasti – perhonen nyt vain sattui lähtemään lentoon juuri kun oli ottamassa kuvaa. Kyseinen laji on muuten suurin Euroopan päiväperhosista ja siipien kärkiväli voi sillä olla jopa 12,5 senttiä! Vertailuna Suomen suurimpien päiväperhosten, eli ritariperhosen ja (iso)apollon, siipien kärkiväli, 8 senttiä. Monarkkiperhonen on siis ISO.

Kilpailun voitti Jukka J Nurmen huikean hieno kuva närhestä kylpemässä. Kannattaa katsoa kuva täältä (ja on siellä on paljon muitakin hienoja kuvia – avaa tästä Jukan kuvagalleria).

 


My workplace has two active camera club – one here in Turku and one in Helsinki. Because of distance, I would participate Helsinki club’s action virtually, but luckily most of their actions can be done in web. For example the monthly competition.

Topic for last competition before vacations was ‘movement’ – same what Turku’s nature photographers had in March. This I made a decision not use same pictures as earlier and therefore I didn’t send one my favorite pic – Hummingbird Hawk-moth picture from France lavender field. It came third in nature photographers competition.

12 Girls In The Air’ has been taken in Cheerleading Finnish championship qualification competition last winter. Before the result was announced there was some spare time and all stunt teams showed their skills. Really impressive show I must say – I don’t have (never had) courage to be the one who is flying… This picture was 7th in competition.

Brilliant Emerald‘ dragonfly is shot many years ago in national park near by Turku. This time it didn’t get any votes – 2006 it got 3rd place in nature photographers competition (topic was ‘Speed’). But it’s just normal that somebody likes it and somebody else doesn’t.

Slowly but surely over the obstacles‘ is shot in Estonia couple of years ago. Little bit different movement pictures. This got one vote.

For a while I think to sent above picture instead of dragonfly, maybe I should have done that – but you never what would best for jury that time before the competition.

Monarch Butterfly‘ is shot in Madeira and movement is just coincidense – butterfly just happend to leave just as I was taking picture (with little bit slow shutter speed).

The winning picture was superb! My friend Jukka J Nurmi shot unbelievable frame of Eurasian Jay taking bath! You can see winning picture in he’s website and remember to check other pics in the gallery also.

Aarto Ruohonen - 11/09/2010 - 09:42

Kuvaajalla ollut ajoitus kohdallaan. Täytyy myöntää että ylimmän kuvan tytöillä rohkeutta.

Osoitettasi ei näytetä muille. / Your email not be shown. Pakolliset kentät merkitty / Required fields are marked *

*

*

f a c e b o o k
S t u d i o   T r i P i c