Tero Wester Photography »

Masthead header

MUUTOS / CHANGE

Työpaikan kamerakerhon kokouksessa viime viikolla oli esiintymässä valokuvaaja Jaana Kotamäki. Hän esitti meille musiikillisen kuvaesityksen viime vuoden suurimmasta Turussa pidetystä tapahtumasta, Tall Ships Racesta. Jaanahan voitti tapahtuman yhteydessä järjestetyn Memorable Photography Trophy -kilpailun seitsemän mustavalkoisen kuvan sarjalla. Kuvat voit katsoa vaikka TSLK:n sivuilta.

Itse kuvaesitys oli hienoa katseltavaa ja liikkuvat tehosteet (=zoomaukset kuvan sisään ja kuvasta pois sekä vierityset) toivat sopivasti eloa esitykseen. Toki esityksessä oli parannettavaakin, mutta niin se kai on, että esitystä voi säätää vaikka ikuisuuden ja aina siitä löytyy parannettavaa. Esitys oli tehty FotoMagico -ohjelmalla, jota itsekin käytän esityksiä tehdessä. Todella helppo ja laadukas ohjelma – tosin sitä ei löydy kuin Mac OS käyttöjärjestelmälle.

Kuvakilpailumme aihe oli vaikea – ‘Muutos’. Siitäkin huolimatta kilpailuun tuli kuvia, hyviä sellaisia, peräti 30. Joukossa oli mainioita ideoita muutoksesta. Itse hieman kyllä yllätyin, että oheinen sormus-sydän kuva voitti kisan. Tällä kertaa tuomari tykästyi siihen, mutta melko varmasti joku toinen tuomari olisi taas tehnyt toisenlaiset valinnat.

Molempien kuvien ottaminen jäi (taas) todella viime hetkille, sillä ne otettiin kisapäivän aamulla. Sormuskuva lähti liikkeelle ajatuksesta, että naimisiinmeno on ihmiselämässä iso muutos. Ensimmäiset kuvat tulikin otettua siten, että kaksi sormusta oli raamatun päällä. Jossakin vaiheessa tuli mieleen näkemäni kuvat tuollaisesta sydämestä ja muutaman sovittelun jälkeen sormukseksi valikoitui vanhemman tyttären edellispäivänä saama luokkasormus. Mielenkiintoista itse kisassa oli se, että kuva aiheutti yllättävänkin monta eri mielikuvaa siitä, mikä kuvassa kuvastaa muutosta. Hienoa kun kuva antaa ajatuksia katselijalleen. Kuva on otettu Sigman 150 millisellä makrolla – kokeilin myös paria muuta zoom-objektiivia, mutta tämä oli selvästi paras. Valona on aamuaurinko suodatettuna likaisten ikkuinoiden läpi.

Toisessa kuvassa muutos on haaveilun tasolla – vanhan peruskännykän omistaja haaveilee trendikkäästä iPhone ‘puhelimesta’. Onneksi tuollainen mainos oli lehdessä juuri ennen kilpailua. Ajatus tämäntyyppisestä kuvasta oli kyllä ollut mielessäni jo pidemmän aikaa, mutta alunperin se piti toteuttaa jonkin kaupan ulkopuolella vähän samaan tyyliin.

Kaikki palkitut kuvat on nähtävissä kerhomme galleriassa.

 


Photographer Jaana Kotamäki was special guest star in my work communes camera club meeting. She showed some spectacular pictures from Tall Ship’s Race event that was held in Turku last summer. It was definitely biggest event in Turku area that year. Jaana also won the Memorable Photography Trophy -competition with these pictures: Silver Trophy serie by Jaana Kotamäki.

Slide show was excellent with good music and effects (zooming in to the picture and out of it and also some horizontal movements). Of course you can always improve the presentation, but then you will never be ready… Presentation was created with Boinx FotoMagico -application – same app that I also used when slide show presentation is needed. It is very easy to use and still you can create professional level presentation, unfortunately it is only available for Mac OS.

Photo competition topic was quite challenging – ‘Change’. I was really surprised the amount and especially quality of pictures that was sent in. Surprisingly my ‘ring / heart’ picture won the competition. Certainly some other judge would have different choices, but like I said – this time I was the lucky one.

Like always, it was last minute panic when I realized that I don’t have any pictures to next competition. And it was the same morning already. iPhone picture has been in my mind earlier but my idea was to take it outside of Apple Shop. Luckily the local newspaper has this whole page ad just before competition. Idea for change is that youngster in the picture still has some old mobile phone but she would like to switch to this sexy and trendy iPhone.

Ring-picture started form the idea that getting married is big (or huge) change for everybody. First picture I took with two ring with the bible, but then I remember this heart-shadow issue with ring and open book. Testing couple of different rings this one was the best – it’s my oldest daughters class-ring – and she got that just day before. Picture is taken with Sigma 150mm macro-lens and light comes from morning sun.

You can see all top pictures from our camera club gallery.

Kimmo - 10/05/2010 - 20:03

Oli vaikea aihe ja olin ihan yllättynyt miten paljon tuli hienoa kuvia, aihetta oli lähestytty monesta eri näkökulmasta. Odotan innokkaasti että saat kuvat galleriaan.

Samalla tuli taas kerran pohdittua, että ehkä olisi kotona 3-4:stä vaihtoehtoisesta kuvasta joku toinen pärjännyt paremmin kuin lähettämäni kuvat. Tuomarit eivät aina ymmärrä sitä ideaa, ajatus ei kulje samalla lailla. Myös joku leikkaus tai rajaus voi olla tuomarin mielestä epäonnistunut. Mutta tällaisista kommenteista oppii!

TW - 10/05/2010 - 20:17

Kuvat on jo nähtävissä galleriassa – linkki on artikkelin lopussa.

Osoitettasi ei näytetä muille. / Your email not be shown. Pakolliset kentät merkitty / Required fields are marked *

*

*

f a c e b o o k
S t u d i o   T r i P i c