Tero Wester Photography »

Masthead header

KAUPUNKILUONTO / NATURE IN THE CITY

Otsikon mukainen aihe oli TSLK:n huhtikuun kilpailun teemana. Harmillisesti en itse päässyt tapahtumaan mukaan katsomaan Suomen Luonnonvalokuvaajien puheenjohtaja Esa Mälkösen kuvia suomalaisesta luonnosta. Siten jäi kuulematta myös kaikki kommentit kuvakilpailun kuvista.

Omat ehdokkaani eivät menestyneet kilpailussa. Laitoin ehdolle oheiset kaksi kuvaa.

Tapahtumana tuo ensimmäinen kuva, nokkosperhosten parittelu, on hyvin harvoin kuvattu tapahtuma. Laji kun katoaa räystäiden taakse tai vastaaviin piilopaikkoihin tekemään uutta sukupolvea. Itse pääsin kuvaamaan tätä tapahtumaa ihan sattumalta kotipihalla kun lavakasa piti siirtää kaivinkoneen edestä toiseen paikkaan. Siinä kun käänneltiin lavoja niin yhden alta paljastui kuvan pariskunta. Kiirehän siinä sitten tuli ja juoksujalkaa piti rynnätä hakemaan sisältä kamera ja kaikki objektiivit. Kovin kauaa ei pariskuntaa kuitenkaan häiritty kuvauksilla, kun alkoivat selvästi hermostumaan ilman suojaa. Kovin haavoittuvaisia perhoset tuossa vaiheessa ovatkin. Kuvauksen lopuksi rakennettiin polttopuista kunnon suoja perhosille ja siellä ne viihtyivätkin koko päivän ja vielä seuraavan sadepäivänkin. Poudan tullen olivat sitten kadonneet. Kuva on otettu kesäkuun puolivälissä 2008.

Kaupunkiluontoa kuvassa edustaa taustan rakennukset.

Toinen kuva on otettu Ixus v3 pokkarilla (3.2 mpix) Tuomaansillalta lokakuussa 2003. Sen jälkeen ei tullut oltua sopivaan aikaan kuvaamassa syksyn värejä tuossa kansallismaisemassa. Tuomiokirkko ja Vartiovuoren tähtitorni edustavat kaupunkia ja puut luontoa…

Kisassa menestystä niittäneet kuvat ovat nähtävillä TSLK:n sivuilla.

 


That was the topic in our monthly photo competition in Turku Nature Photographers meeting. Unfortunately I missed that meeting and therefore I don’t know what kind of feedback judge said of my photos. Esa Mälkönen, chairman of Finnish Nature Photographers association, was the special guest (and judge) in the meeting. He showed nature pictures all over Finland.

This time my pictures didn’t succeed.

First picture shows event that is not so easy to photograph – Small Tortoiseshells mating. Normally they are hiding because mating takes quite a long time. I was moving some old wooden platforms in our backyard and this couple was hiding there. Of course I took lot of pictures with different lenses because I knew that this could be once in a lifetime chance. But I didn’t have the heart to disturb them too long and finally I build a new hide for this lovers.

And ‘nature in the city’ part comes from the buildings…

This other picture has been taken in autumn 2003 with my Ixus v3 pocket camera. Location is center of my hometown (see map) and it definitely belongs to this competition topic. Picture has taken from Tuomaansilta (bridge) and this scenery can be count to be somekind of national scenery in Turku. You can also see some famous buildings in it – like Cathedral of Turku and Observatory in Vartiovuori.

Top 6 pictures can be seen from Turku Nature Photographers pages.

Osoitettasi ei näytetä muille. / Your email not be shown. Pakolliset kentät merkitty / Required fields are marked *

*

*

f a c e b o o k
S t u d i o   T r i P i c