Tero Wester Photography »

Masthead header

EOS 7D TESTISSÄ FUTISOTTELUSSA / TESTING EOS 7D IN FOOTBALL GAME

Testasin FC Interin ja IFK Mariehamnin välisessä ottelussa Canon EOS 7D runkoa, mutta lopullisia päätöksiä sen soveltuvuudesta tuohon käyttöön en vielä pysty tekemään. 7D on hyvä ellei peräti loistava kamera myös urheilukuvaukseen, mutta lähinnä vertasin sitä nykyisin käyttämiini EOS 1D mkIII ja EOS 5D mkII malleihin. Onhan sitä tullut otettua 20D:lläkin kuvia peleistä ja ihan hyvin on niilläkin pärjännyt. Onhan 7D valovuoden siitä edellä…

Futismatseissa minulla on lähes poikkeuksetta 5D:ssä kiinni 70-200/2.8L IS objektiivi (tai laajempia kuvia otettaessa 24-70/2.8L tai 17-40/4L). Toisessa rungossa, 1D:ssä, on kiinni sitten 300/2.8L IS sekä välillä myös 1.4 telejatke. Nyt kuvasin ottelun ensimmäisen jakson 1D:n sijaan 7D:llä.

Ensimmäisen kokemuksen mukaan tarkennusnopeus ei ole 1D:n luokkaan edes likikään. Toisaalta muutamilta kuvauskollegoilta on tullut positiivista palautetta juuri tarkennuksesta. Tarkennus seuraa kohdetta hyvin, mutta kohteen lukitsemiseen kuluva aika tuntui aavistuksen liian hitaalta. Säädin myös kameran cF-asetuksia, mutta laajennettua keskipistettä en käyttänyt. Ja senpä vuoksi testaan kameraa vielä yhdessä kahdessa ottelussa.

Miksi kameraa sitten testasin? Hullu ajatukseni olisi korvata sillä 1D mkIII runko. Pääasiallinen syy on 7D:n tarjoama suurempi kuvakoko (18mp vs 10mp). Pientä plussaa tulee myös videokuvauksen mahdollisuudesta sekä croppikennosta (1.6x vs 1.3x).

7D pärjäsi tarkennusnopeutta lukuunottamatta ihan loistavasti matsissa. Kuvanlaatu oli loistava (käytin maksimissaan ISO 1600 arvoa – olisi pitänyt käyttää rohkeasti ainakin 2000:tta) ja käytettävyys kuten muissakin kameroissa.

Ohessa muutamia kuvia ottelusta ei kameroilla ja objektiiveilla otettuina – Exif tiedoilla. Ensi viikolla tehdään päätöksiä hankinnasta…


 


My camera equipment consist 5D mark II and 1D mark III bodies plus several f2.8 lenses. Using two cameras with different lenses (medium zoom and tele) is the way I like to work in football field. But still I kept wondering that should I change 1D to 7D. That would give me needed extra pixels for high quality large prints plus also another body with video possibility.

7D worked quite well on my first test, but the focusing speed was not what I expected. I though that it would be quite close of 1D mark III, but maybe I need to change some cF-functions before I made the final decision.

Couple years ago I used 20D and those pictures are still good – and 7D is light year ahead of that model so I know that it will be good also in football field, but first expression was not so good as expected.

Here are some pictures from last Inter Turku game with different cameras.

Tapani Tornberg - 04/11/2010 - 19:40

Moro. Oletko vielä testaillut 7D tä? Etenkin kiinnostaisi vertailu 5d:n ja seiskan välillä. Itsellä mielessä vaihto 7d hen vitosesta. Ehkä tärkein syy sarjakuvanopeus, croppi ja hyvä kuvanlaatu (hyvä myös 5d mk2:ssa).

Osoitettasi ei näytetä muille. / Your email not be shown. Pakolliset kentät merkitty / Required fields are marked *

*

*

f a c e b o o k
S t u d i o   T r i P i c