Tero Wester Photography »

Masthead header

STARAT JÄÄLLÄ / STARS ON ICE -GALA

Laura Lepistön huikea MM-pronssi Torinon kisoista innosti tekemään pienen gallerian jo vuosi sitten otetuista kuvista. Olin huhtikuussa 2009 kuvaamassa Rauman Urheilijoiden taitoluistelujaoston järjestämää ‘Starat jäällä’ tapahtumaa. Täytyy myöntää, että meidän staramme ovat varsin valovoimaisia tähtiä ja heidän kuvaaminen on kyllä varsin miellyttävää hommaa.

Kuvasin tapahtuman yhdellä rungolla (5D markII), jossa oli kiinni 70-200/2.8L. Muutaman kuvan otin myös 24-70/2.8L objektiivilla. Tapahtuma esitettiin suuren maailman tyyliin spottivalaistuksessa, mikä teki kuvaamisesti puolihaastavaa.

Käytin valaistuksen mittaukseen pistemittausta ja alivaloitin kuvia noin yhdellä aukolla – Nurmenkarin ollessa jäällä tummassa puvussa piti alivaloitusta laittaa tuostakin lisää. ISO lukemana oli 2000 – en ollut vielä tuolloin ihan sinut kameran kanssa, nyt tiedän että tuota olisi voinut kyllä hyvinkin kasvattaa.

Yksittäisten luistelijoiden kuvaaminen oli vielä suhteellisen helppoa. Ei tarvinnut kuin seurata jatkuvalla tarkennuksella luistelijoita ja näppäillä kuvia. Mutta kun tapahtumia oli koko jään täydeltä niin sitten alkoi vaikeudet – valaistuksesta vastaavat liikuttelivat valoja ympäriinsä ja sehän ei oikein tuon valaistuksen mittaamiseen sopinut. Juuri kun sai tarkennuksen kohdilleen, niin valaistus oli jo muuttunut… Hukkaruutuja tuli siis enemmän kuin riittävästi, mutta toisaalta niitä onnistuneitakin tuli kuitenkin sopivasti.

Nuorille luistelijoille tapahtuma oli varmasti ikimuistoinen – kukapa ei haluaisi harjoitella omien idolien kanssa!

Pääsiäisen jälkeen on jälleen mahdollisuus päästä katsomaan näitä upeita luistelijoita ja tietysti hurraamaan Lauralle. RU järjestää nimittäin tiistaina 6.4. uuden Starat jäällä -tapahtuman Äijänsuon hallissa klo 18. Suosittelen!

Se voikin olla viimeisiä mahdollisuuksia nähdä mm. Susanna Pöykiö esiintymässä.

Lisää kuvia galleriassa!

 


To celebrate Finland first ever medal in Women’s figure skating World Championships I made this small gallery. Laura Lepistö won bronze medal on Saturday at that was magnificent achievement. Congratulations to Laura!

These pictures has been taken almost one year ago in Rauma.

I used 5D markII body with 70-200/2.8L lens and few pictures has been taken with 24-70/2.8L lens. Other technical details are; spot metering, AI Servo, under exposure -1 to -2, ISO2000 (I should have used 3200 or higher…).

Gala was success, especially for all young skaters who actually get change to skate together with their idols! But I must say that enjoyed photographing just like audience liked the show.

suPPe - 05/04/2010 - 08:56

ketä raumal tulee tiistaina 6.4 ??

TW - 05/04/2010 - 10:22

RU:n sivuilta löytyi tällainen esiintyjälista: Laura Lepistö, Susanna Pöykiö, Kiira Korpi, Ari-Pekka Nurmenkari, Henna Lindholm ja Ossi Kanervo. Lisäksi jäällä nähdään Melisa Lähdeoja, Niina Laksola, Elina Vesamäki ja Ria Suzuki Japanista. RU:n Taitoluistelijoiden omat luistelijat esiintyvät myös näytöksessä.

Osoitettasi ei näytetä muille. / Your email not be shown. Pakolliset kentät merkitty / Required fields are marked *

*

*

f a c e b o o k
S t u d i o   T r i P i c