Tero Wester Photography »

Masthead header

LIIKETTÄ KUVASSA / MOVEMENT IN PICTURE

TSLK:n maaliskuun kokous oli varsin mielenkiintoinen. Vuoden 2009 salakampa-kilpailumme voittanut Kari Nummelin esitti kaksi hyvinkin erilaista esitystä. Ensimmäisessä esityksessä pääsimme kurkistamaan ihmisten silmistä otettuihin kuviin – enkä tässä nyt tarkoita mitään tavallisilla kuvauslaitteilla otettuja kuvia, jossa näkyy koko silmä. Sairaalan hoidon / sairauden määrittelyyn otettavissa kuvissa näkyi nimittäin silmän verisuonet ja muut mikroskooppiset osat aikasten isoina.

Kuten Kari esityksessään mainitsikin, niin monet varjoainekuvista oli suorastaan graafisia ja sopisivat loistavasti mustavalkoisina vaikka olohuoneen seinälle. Veikkaanpa ettei kovinkaan moni vieraista osaisi arvata mitä kuvassa on.

Toinen esitys vei katselijat Toscanan maisemiin. Tämä oli se esitys, joka ennakkoon toimi minulle suurempana houkuttimena osallistua kerhoiltaan. Perheen kesken olisi myös tarkoitus käydä katsomassa, että mikä siinä Toscanassa nyt niin ihmeellistä on…

Kieltämättä upeita maisemia nähtiin paljon esityksessä, mutta ehkä itse olisin kaivannut enemmän kuvia yksityiskohdista. Niitä kuvia joukkoon lisäämällä oli maisemakuvatkin tulleet paremmin esille. Nyt kuvat oli turhan samantyyppisiä. Itsellä on jo useampia ajatuksia omiin lomakuvailuihin kesällä. Ajatuksena olisi koostaa kaksiosainen esitys, jonka musiikillisessa osuudessa olisi joukossa myös 5D markII kameralla otettua liikkuvaa kuvaa. Saa nähdä mitä hommasta tulee.

Etelänpäiväkiitäjä (Magroclossum stellatarum)

Salakampa-kilpailun aiheena oli ‘Liike’. Mukana olikin aikamoinen joukko erilaisia kuvia, mutta hiukan jäi jälleen sellainen fiilis, että parempiakin kuvia olisi jäsenistöllä ollut. Vaan eihän leikkimieliseen kilpailuun kaikki toki osallistukaan. Minusta kuvien lähettäminen kilpailuun ja tuomarin kommenttien kuuleminen on kasvamista – yleensä käy nimittäin niin, että kuva tippuu pois ja tuomarin kritisoi sitä jotenkin. Itse asiassa kritiikkiä saisi antaa enemmänkin, mutta ehkä kaikki eivät sitä osaisi ottaa vastaan – itse kuuluisin satavarmasti tuohon joukkoon myös!

Tuomari oli tällä kertaa valmistautunut hyvin kisaan ja jokaisesti kuvasti oli kirjattuna muistilapulle palaute. Hyvin piti tuomari myös ‘päänsä’ vaikka välillä tuli yleisön joukosta hiukan vastaväitteitä. Tuomari on tässä kilpailussa jumalan asemassa ja tottakai tuloksista saa olla eri mieltä, sehän tällaisen yhden tuomarin kilpailun suola onkin. Yleensä ennakkoon ei tiedä millaisista kuvista tuomari pitää.

Oma pistetilini aukesi yllä olevalla etelänpäiväkiitäjä kuvalla, joka sijoittui peräti kolmanneksi. 2006 Ranskan Provencen laventelipellolla otettussa kuvassa näkyvä siipien liike oli kyllä pienoinen vahinko. Aukon esivalintaa kun tuli käytettyä, niin kaikessa kuvausinnostuksessa en huomannut suljinajan valahtaneen turhan hitaaksi. Tämä kun on otettu EF 300/4L IS linssillä ja suljinaika oli hitaanpuoleinen 1/320s. Lopputulokseen olin kyllä tyytyväinen… Kerrankin mukava vahinko!

Virtaava vesi

Sen sijaan toinen kuvani ei menestynyt, tosin olisinkin ollut valtavan yllättynyt mikäli näin olisi tapahtunut. Viime hetken paniikissa tehdyt kuvavalinnat ei ihan osuneet nappiin tämän kuvan osalta, sillä samaisessa sarjassa olisi ollut kuvia, joissa veden virtaus olisi näkynyt paremmin. Tosin ei kuva silti olisi pärjännyt. Osallistumisen ilosta kuitenkin pitää aina laittaa kaksi kuvaa mukaan, jos ei muuta niin tuomarin kiusaksi.

Kaikki TSLK:n kilpailussa pisteille päässeet kuvat löytyvät täältä. Huhtikuun kokous on 22.4. ja esiintyjäksi tulee Suomen Luonnonvalokuvaajien puheenjohtaja Esa Mälkönen. TSLK:n sivuja seuraamalla saa lisätietoa ennen tapahtumaa. Kannattaa tulla paikalle!

 


Eyes and Tuscany were the topic’s in Turku’s Nature Photographers March meeting. Kari Nummelin, winner of Salakampa competition in 2009, is eye-photographer in hospital. And when I said eye, that actually means inside the eye… There was some incredible pictures taken with microscope (I guess…) were thin blood-vessels made it look like some artistic surface. That picture in B&W on the wall will definitely turn heads, and there are not so many guest who can guess what it is.

Kari’s second presentation took us to see some spectacular scenes from Tuscany. This presentation was my motivator to participate this meeting, but I must say that those eye-pictures were much more interenting. It’s not every day that you can see that kind of pics.

Movement was topic in our monthly competition. My Hummingbird Hawk-moth picture came third. I took this picture in Provence, France at 2006. Movement in the picture was actually accident. I was so exited of all those Hummingbird Hawk-moths (yeah, there were several moths), Scarce Swallowtails, Mediterranean Fritillarys and Silver-washed Fritillary that were all over in the lavender field that I forget to change ISO frame. So accidentally this picture were taken with shutter speed of 1/320s and lens was EF 300/4L IS. Later I was happy that I forget to made changes during shooting.

This other picture were drop out in the first round and I was not surprised. You can see all top-6 picture from here.

Osoitettasi ei näytetä muille. / Your email not be shown. Pakolliset kentät merkitty / Required fields are marked *

*

*

f a c e b o o k
S t u d i o   T r i P i c