Tero Wester Photography »

Masthead header

“HEIJASTUS” JA “KYLMÄ” / “REFLECTION” AND “COLD”

Työpaikan kamerakerho on ehtinyt pitämään jo helmi-, maalis- ja huhtikuun tilaisuudet sitten viime blogi-kirjoituksen.
 

It’s been a while since last time when I wrote something of my work community’s camera club meeting. Three meetings has already been held after that.
 

TW_IMG_1447_900px

 

Maaliskuun kuvakilpailussa oli aiheena ‘Heijastus’ ja tuomarointi hoidettiin äänestämällä kaikkien osallistujien kesken. Tällä kertaa olikin väkeä paikalla todella mukavasti ja kuvista saatiin aikaiseksi mielenkiintoista keskustelua. Samalla suunniteltiin loppukevään tapahtumia, ja luvassa on mielenkiintoisia esiintyjiä, valokuvausta sekä hiukan juhlintaakin. 🙂

 

Ylläoleva kuva Ruissalosta on kuvattu 27.12.2009 ja se sijoittui peräti toiseksi kilpailussa. Kuvan exif-tietoja katsellessa kiinnittyi huomio muutamaan nyt oudolta tuntuvaan asiaan: Olen käyttänyt mRAW asetusta jolloin kuvakoko on ollut alle 14 megaa kun RAW:lla se olisi 28 – varmaan ajatuksena ollut säästää tilaa kortilla… Eräs tuttu kerran tulostuksia teettäessäni herätteli minua tästä toteamalla, että se on sama kuin ostaisi Ferrarin, mutta käyttäisi vain paria pienintä vaihdetta. Tuossa säästää väärässä paikassa ja nyt onkin jo pitkään ollut aito RAW käytössä. Toinen ‘virhe’ kuvaamisessa on ollut jatkuvan tarkennus käyttäminen – olisi toki pitänyt olla kertatarkennus, mutta onneksi tällä kertaa lopputulos on kuitenkin ollut hyvä.

 

Toisena kuvana kisassa oli oheinen uima-allaskuva Toscanasta kesältä 2010. Lapset nautiskelivat kuumasta kesäpäivästä altaalla ja me vanhemmat lasillisen ääressä 🙂 Pitäisikin tehdä kuvakooste tuosta lomamatkasta tänne blogin puolelle, uskaltaisiko luvata ennen ensi kesää?

 

Syksyisen kuvan Aurajoesta piti olla ehdottomasti mukana toisena kuvana, mutta sen tottakai unohdin siinä vaiheessa kun kuvia valitsin…

On March we held meeting without special quest and we only concentrate to competition photos. Topic was ‘Reflection’ and we voted the bests photos. This time there was lot of members joining the meeting and we managed to have good discussions – actually we spent all two hours just talking and voting. But we also talked little bit about coming events and we will have some interesting visitors coming and also there will a celebration ahead of us 🙂

 

First photo has been taken on 27th of December in Ruissalo, Turku. I was little bit surprised that it came second, but I’m not complaining. When I checked EXIF information more closely I made some notes. Firstly it seems that I have used mRAW setting which means that camera will produce only 14 mb files when normally 5D Mark III files are 28 mb. I think my idea has been to save disk space in memory card… Once when I was making large prints my friend told me that using mRAW (or sRAW) is the same that owning a Ferrari but using only first two gears. That is a wrong place to save money and now I have used RAW for a long time. Second ‘mistake’ that I have made in this photo is focusing mode – I have used AI Servo when correct one would have been One Shot. Luckily this time result is still good.

 

My other photo in the competition was above photo from Tuscany, summer of 2010. It was hot and nice summer day and kids are enjoying in the pool while me and my wife we’re enjoying cooling drinks 🙂 I should make photo collection of that trip to here – maybe before this summer?

 

Autumn photo of River Aura would have been my second photo in the competition, but I totally forgot it when I made the selection…

 

TW_MG_5883_900px

TW_IMG_1954_900px

 

Helmikuussa vuoden 2013 kokonaiskilpailun voittaja Rod McCracken esitti henkilökuvia, joita hän on kuvannut eri tapahtumissa – mielenkiintoisia ja osa oli katukuvaustyylisiä ‘piilossa’ otettuja. Kuvakilpailussa hän toimi tuomarina, kuten esiintyjän tehtäviin yleensä kuuluu, ja aiheena oli ‘Kylmä’.

 

Minulla oli muutama, mielestäni erittäin hyviäkin ideoita, mutta toteutus jäi tällä kertaa valitettavasti haaveeksi – osasyynä oli varsin onneton talvi, josta puuttui kuvaan tarvittavat elementit eli kylmyys ja lumi. Arkistojen kätköihin piti tässäkin kisassa turvautua ja sieltä löytyi Turun Kulttuuripääkaupunkivuoden avaisista 15.1.2011 otettu kuva – tai oikeastaan tuo on otettu matkalta sinne. Kuva on otettu satamaa kohti Martinsillalta ja pakkasta tuolloin oli rapiat 20 astetta. Kuva sijoittui kilpailussa viidenneksi ja sen on kuvattu Canon Ixus 1000HS pokkarilla. Toinen kuva, omasta mielestäni paljon parempi, on kuvattu hiihtolomalla 2011 Messilästä – ja myös silloin oli todella kylmää, reilut 25 astetta!

Rod McCracken won the photo competition on 2013 and he was presenting photos that he had took in different events, this time there was only peoples. Interesting photos I must say. Just like street photographing where many of subjects didn’t knew they were photographed. Rod was also judge for our competition and topic was ‘Cold’.

 

Before the competition I did have some nice ideas (my opinion of course) but I never managed to carry out those. One reason was warm winter – one idea was based on cold weather and snow but as everybody in Southern part of Finland knows, that didn’t exist last winter. Maybe next time. So I was dependent to my archives once again. Turku was European Capital of Culture at 2011 and my first photo has been taken just before opening ceremonies on 15th of January. It was cold winter evening (approx minus 20 celsius) and photo is taken from bridge towards to harbor. I was using my Canon Ixus 1000HS pocket camera. Other photo, much better if you ask me, is taken on our winter holiday trip to Messilä (near by Lahti) on February 2011. Weather was really cold that time – temperature was colder than -25 celsius!
 

TW_IMG_0200_900pxTW_IMG_2186_900px

 

Huhtikuun kilpailun aiheena oli ‘Haju’, mutta tällä kertaa kiireet esti osallistumisen itse kerhoiltaan ja samoin kävi kuvien kanssa, tokkopa sitä arkistoistakaan olisi löytynyt haisevia kuvia. Pääset näkemään kaikki palkitut ja galleriaan valitut kuvat kerhon galleriasta. I was quite busy on April and somehow I managed to missed the meeting and also forgot to sent photos. But I’m pretty sure that would have not found any smelly photos from my archives… topic was ‘Smell’. You can see all top photos from all competition from our clubs gallery.

Osoitettasi ei näytetä muille. / Your email not be shown. Pakolliset kentät merkitty / Required fields are marked *

*

*

f a c e b o o k
S t u d i o   T r i P i c